Titelangaben
Spittler, Gerd:
In Praise of the Simple Meal : African and European Food Culture Compared.
In: Lentz, Carola
(Hrsg.):
Changing Food Habits : Case Studies from Africa, South America and Europe. -
Amsterdam
,
1999
. - S. 27-42
. - (Food in History and Culture
; 2
)
ISBN 9789057025648
Abstract
This text examines the integral connection between food and ongoing ecological, economic, political, and social transformations. It also provides research on dietary changes resulting from direct interventions by individuals and food programmes.
Weitere Angaben
Publikationsform: | Aufsatz in einem Buch |
---|---|
Begutachteter Beitrag: | Ja |
Keywords: | Food; Africa; Europe; Food Culture; Comparison |
Institutionen der Universität: | Fakultäten > Kulturwissenschaftliche Fakultät > Lehrstuhl Ethnologie Fakultäten Fakultäten > Kulturwissenschaftliche Fakultät Fakultäten > Kulturwissenschaftliche Fakultät > Ehemalige Professoren > Lehrstuhl Ethnologie - Prof. em. Dr. Gerd Spittler Fakultäten > Kulturwissenschaftliche Fakultät > Ehemalige Professoren |
Titel an der UBT entstanden: | Ja |
Themengebiete aus DDC: | 300 Sozialwissenschaften 300 Sozialwissenschaften > 300 Sozialwissenschaften, Soziologie |
Eingestellt am: | 20 Dec 2018 09:25 |
Letzte Änderung: | 14 Aug 2020 06:42 |
URI: | https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/46743 |