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Regulatory and Legislative Frameworks for Novel Foods

Titelangaben

Vapnek, Jessica ; Purnhagen, Kai ; Hillel, Ben:
Regulatory and Legislative Frameworks for Novel Foods.
In: Pathania, Shivani ; Tiwari, Brijesh K. (Hrsg.): Food Formulation : Novel Ingredients and Processing Techniques. - Hoboken, NJ : Wiley Blackwell , 2021 . - S. 285-308
ISBN 978-1-119-61474-6

Abstract

This chapter discusses how novel foods are regulated in the EU, US, and elsewhere. It reviews some of the reasons novel foods might be regulated and how such regulatory goals can be accomplished. Regulation of novel foods is the policy maker’s reaction to the unknown, although what is novel today may not be novel tomorrow. Indeed, the novel food industry has grown immensely over the past decade due to the need to feed a growing world population while using less land, water, and other limited natural resources. Ultimately, policy makers have the difficult task of balancing adequate government oversight over novel foods without stifling innovation and creativity.

Weitere Angaben

Publikationsform: Aufsatz in einem Buch
Begutachteter Beitrag: Ja
Institutionen der Universität: Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht > Lehrstuhl Lebensmittelrecht - Univ.-Prof. Dr. Kai Purnhagen
Profilfelder > Emerging Fields > Innovation und Verbraucherschutz
Profilfelder > Emerging Fields > Lebensmittel- und Gesundheitswissenschaften
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen > Forschungsstelle für Deutsches und Europäisches Lebensmittelrecht
Fakultäten
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht
Profilfelder
Profilfelder > Emerging Fields
Forschungseinrichtungen
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen
Titel an der UBT entstanden: Ja
Themengebiete aus DDC: 300 Sozialwissenschaften > 340 Recht
Eingestellt am: 09 Mär 2021 13:24
Letzte Änderung: 09 Mär 2021 13:24
URI: https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/63771