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Improving the level of food safety and market access in developing countries

Titelangaben

Wahidin, Dasep ; Purnhagen, Kai:
Improving the level of food safety and market access in developing countries.
In: Heliyon. Bd. 4 (2018) Heft 7 . - e00683.
ISSN 2405-8440
DOI: https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2018.e00683

Abstract

The EU has been implementing strict food laws and regulations that de facto constrain exports from Indonesia, particularly regarding agricultural products. This study uses the comparative law method and the FSO/ALOP framework to analyze how to design better strategies for Indonesia when dealing with the more stringent food laws and regulations of the EU, particularly in the case of shrimp and nutmeg. This study proposes that the choice of strategy should depend on the nature of the hazard, the existing national food control system, and the availability of the relevant international standard.

Weitere Angaben

Publikationsform: Artikel in einer Zeitschrift
Begutachteter Beitrag: Ja
Institutionen der Universität: Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht > Lehrstuhl Lebensmittelrecht - Univ.-Prof. Dr. Kai Purnhagen
Profilfelder > Emerging Fields > Lebensmittel- und Gesundheitswissenschaften
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen > Forschungsstelle für Deutsches und Europäisches Lebensmittelrecht
Fakultäten
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht
Profilfelder
Profilfelder > Emerging Fields
Forschungseinrichtungen
Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen
Titel an der UBT entstanden: Nein
Themengebiete aus DDC: 300 Sozialwissenschaften > 340 Recht
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 500 Naturwissenschaften
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 630 Landwirtschaft
Eingestellt am: 05 Aug 2020 06:58
Letzte Änderung: 24 Aug 2023 12:54
URI: https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/56309