Literatur vom gleichen Autor/der gleichen Autor*in bei Google Scholar - Purnhagen, Kai
- Clemens, Stephan
- Eriksson, Dennis
- Fresco, Louise
- Tosun, Jale
- Qaim, Matin
- Visser, Richard
- Weber, Andreas
- Wesseler, Justus
- Zilberman, David
Bibliografische Daten exportieren |
|
Europe's Farm to Fork Strategy and Its Commitment to Biotechnology and Organic Farming : Conflicting or Complementary Goals?
Titelangaben
Purnhagen, Kai ; Clemens, Stephan ; Eriksson, Dennis ; Fresco, Louise ; Tosun, Jale ; Qaim, Matin ; Visser, Richard ; Weber, Andreas ; Wesseler, Justus ; Zilberman, David:
Europe's Farm to Fork Strategy and Its Commitment to Biotechnology and Organic Farming : Conflicting or Complementary Goals?
In: Trends in Plant Science.
Bd. 26
(2021)
Heft 6
.
- S. 600-606.
ISSN 1878-4372
DOI: https://doi.org/10.1016/j.tplants.2021.03.012
Abstract
The European Commission’s Farm to Fork (F2F) strategy, under the European Green Deal, acknowledges that innovative techniques, including biotechnology, may play a role in increasing sustainability. At the same time, organic farming will be promoted, and at least 25% of the EU’s agricultural land shall be under organic farming by 2030. How can both – biotechnology and organic farming – be developed and promoted simultaneously to contribute to achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)? We illustrate that achieving the SDGs benefits from the inclusion of recent innovations in biotechnology in organic farming. This requires a change in the law. Otherwise, the planned increase of organic production in the F2F strategy may result in less, not more sustainable food systems.
Weitere Angaben
Publikationsform: |
Artikel in einer Zeitschrift
|
Begutachteter Beitrag: |
Ja |
Institutionen der Universität: |
Fakultäten > Fakultät für Biologie, Chemie und Geowissenschaften Fakultäten > Fakultät für Biologie, Chemie und Geowissenschaften > Fachgruppe Biologie Fakultäten > Fakultät für Biologie, Chemie und Geowissenschaften > Fachgruppe Biologie > Lehrstuhl Pflanzenökologie Fakultäten > Fakultät für Biologie, Chemie und Geowissenschaften > Fachgruppe Biologie > Lehrstuhl Pflanzenphysiologie Fakultäten > Fakultät für Biologie, Chemie und Geowissenschaften > Fachgruppe Biologie > Lehrstuhl Pflanzenphysiologie > Lehrstuhl Pflanzenphysiologie - Univ.-Prof. Dr. Stephan Clemens Fakultäten > Rechts- und Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht > Lehrstuhl Lebensmittelrecht - Univ.-Prof. Dr. Kai Purnhagen Profilfelder > Emerging Fields > Innovation und Verbraucherschutz Profilfelder > Emerging Fields > Lebensmittel- und Gesundheitswissenschaften Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen > Forschungsstelle für Deutsches und Europäisches Lebensmittelrecht Fakultäten Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht Profilfelder Profilfelder > Emerging Fields Forschungseinrichtungen Forschungseinrichtungen > Forschungsstellen |
Titel an der UBT entstanden: |
Ja |
Themengebiete aus DDC: |
300 Sozialwissenschaften > 320 Politikwissenschaft 300 Sozialwissenschaften > 340 Recht 500 Naturwissenschaften und Mathematik > 500 Naturwissenschaften 500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften; Biologie 500 Naturwissenschaften und Mathematik > 580 Pflanzen (Botanik) 600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 630 Landwirtschaft |
Eingestellt am: |
12 Apr 2021 12:21 |
Letzte Änderung: |
13 Jul 2021 10:16 |
URI: |
https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/64662 |
|