Literatur vom gleichen Autor/der gleichen Autor*in
plus bei Google Scholar

Bibliografische Daten exportieren
 

Production line balancing and reconfiguration in food industry : A simulation study from a baked goods manufacturer

Titelangaben

Grenzfurtner, Wolfgang ; Tizghadam, Parisa ; Gruchmann, Tim:
Production line balancing and reconfiguration in food industry : A simulation study from a baked goods manufacturer.
2024
Veranstaltung: 6th International Conference on Industry 4.0 and Smart Manufacturing , 20.-22. November 2024 , Prague.
(Veranstaltungsbeitrag: Kongress/Konferenz/Symposium/Tagung , Vortrag mit Paper )

Abstract

Managers of food processing lines are demanded to increase productivity and efficiency. Due to product variations within the order backlog, it is difficult to identify local bottlenecks and develop appropriate solutions to address them. In addition, production managers require competencies to analyse the impact of changes within the production programme on the balance of a production line. This study aims to investigate the application of discrete event simulation for production planning in biscuit production, with a particular focus on production line balancing, reconfiguration and production programme planning. Based on a case study of an industry partner, a simulation model representing a real-world biscuit production line was developed. It enables the analyses of possible scenarios to assess productivity and efficiency. The model provides a case study for the further improvement of production planning in the food industry, where simulation modelling can have a useful impact.

Weitere Angaben

Publikationsform: Veranstaltungsbeitrag (Vortrag mit Paper)
Begutachteter Beitrag: Ja
Keywords: line balancing; discrete event simulation; data-ecosystem; worker flexibilisation; food production; Industry 4.0
Institutionen der Universität: Fakultäten
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Supply Chain Management
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Supply Chain Management > Lehrstuhl Food Supply Chain Management - Univ.-Prof. Dr. Christian Fikar
Titel an der UBT entstanden: Ja
Themengebiete aus DDC: 300 Sozialwissenschaften > 330 Wirtschaft
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 630 Landwirtschaft
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 670 Industrielle Fertigung
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 680 Industrielle Fertigung für einzelne Verwendungszwecke
Eingestellt am: 02 Dec 2024 08:27
Letzte Änderung: 02 Dec 2024 08:27
URI: https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/91290