Titelangaben
Bremmers, Harry ; Purnhagen, Kai:
Regulating and Managing Food Safety in the EU : A Legal-Economic Perspective.
In: Bremmers, Harry ; Purnhagen, Kai
(Hrsg.):
Regulating and Managing Food Safety in the EU. -
Cham
: Springer
,
2018
. - S. 1-9
. - (Economic Analysis of Law in European Legal Scholarship
; 6
)
ISBN 978-3-319-77043-7
DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-319-77045-1_1
Abstract
This chapter provides a general overview of the contents of this book. The chapter-contributions' order follows different dimensions that can be discerned for describing regulatory content and effect: public-private, mandatory-voluntary, prescription-persuasion, rules-principles, ex-ante-ex-post and centralisation-decentralisation. The book shows that the regulatory toolbox to provide food safety has become more diverse in course of time and that the insight in the social effects of the application of such tools has increased.
Weitere Angaben
Publikationsform: | Aufsatz in einem Buch |
---|---|
Begutachteter Beitrag: | Ja |
Institutionen der Universität: | Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Lebensmittelrecht > Lehrstuhl Lebensmittelrecht - Univ.-Prof. Dr. Kai Purnhagen Profilfelder > Emerging Fields > Lebensmittel- und Gesundheitswissenschaften Fakultäten Profilfelder Profilfelder > Emerging Fields |
Titel an der UBT entstanden: | Nein |
Themengebiete aus DDC: | 300 Sozialwissenschaften > 330 Wirtschaft 300 Sozialwissenschaften > 340 Recht 600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften 600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 630 Landwirtschaft |
Eingestellt am: | 28 Jul 2020 07:15 |
Letzte Änderung: | 28 Jul 2020 07:15 |
URI: | https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/55561 |