Titelangaben
Godemann, Jasmin ; Bartelmeß, Tina:
Communication of food and sustainability in relation to food communication research.
In: Ernährungsumschau.
Bd. 64
(2017)
Heft 12
.
- S. 188-194.
ISSN 0340-2371
DOI: https://doi.org/10.4455/eu.2017.049
Abstract
The necessity of social understanding regarding the future of the food system has gained increasing societal and scientific attention in recent years. Using the
concept of sustainability as a framework for discussion can help us reflect on the phenomenon of food in depth and to discuss how we will shape our food system and nourish ourselves in the future. The aim of the newly developing social science-based research field of food communication is to analyse the discourse of food within society and to rethink the way in which food communication in the professions and research is conceived and realized. This is in order to produce insights that will help society handle the complexity of the issues through self-reflection and to highlight possibilities for applicable communication approaches.
Weitere Angaben
Publikationsform: | Artikel in einer Zeitschrift |
---|---|
Begutachteter Beitrag: | Ja |
Institutionen der Universität: | Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit Fakultäten Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Juniorprofessur Ernährungssoziologie > Juniorprofessur Ernährungssoziologie - Juniorprof. Dr. Tina Bartelmeß Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Juniorprofessur Ernährungssoziologie |
Titel an der UBT entstanden: | Nein |
Themengebiete aus DDC: | 300 Sozialwissenschaften > 300 Sozialwissenschaften, Soziologie |
Eingestellt am: | 10 Mai 2021 13:51 |
Letzte Änderung: | 17 Feb 2022 09:20 |
URI: | https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/65166 |