Literatur vom gleichen Autor/der gleichen Autor*in
plus bei Google Scholar

Bibliografische Daten exportieren
 

Analysing food loss in a regional vegetable supply chain from an operation management perspective

Titelangaben

Grenzfurtner, Wolfgang ; Baldermann, Susanne ; Litzel, Felicitas-Michele ; Lanvermann, Maria ; Schlüßler, Celine ; Fikar, Christian:
Analysing food loss in a regional vegetable supply chain from an operation management perspective.
2023
Veranstaltung: 30th EurOMA Conference : “A Systems Lens on Operations” , 01.-06. July 2023 , Leuven.
(Veranstaltungsbeitrag: Kongress/Konferenz/Symposium/Tagung , Paper )

Abstract

Reducing food losses (FL) has become an urgent matter to enable the sustainable development of our society. Highly perishable products such as vegetables are vulnerable to FL along the supply chain. This case study analyses causes for FL in a regional vegetable supply chain (VSC) in Franconia to identify weaknesses and best practices. The findings reveal the necessity to find a common definition of FL and to improve FL data collection and assessment. Additionally, this paper provides guidance to practitioners, authorities and academics where measures need to be set to reduce FL in the future.

Weitere Angaben

Publikationsform: Veranstaltungsbeitrag (Paper)
Begutachteter Beitrag: Ja
Keywords: Food loss and waste analysis; vegetable supply chain; circular economy
Institutionen der Universität: Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Metabolome
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Metabolome > Lehrstuhl Food Metabolome - Univ.-Prof. Dr. Susanne Baldermann
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Supply Chain Management
Fakultäten > Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit > Lehrstuhl Food Supply Chain Management > Lehrstuhl Food Supply Chain Management - Univ.-Prof. Dr. Christian Fikar
Titel an der UBT entstanden: Ja
Themengebiete aus DDC: 300 Sozialwissenschaften > 330 Wirtschaft
300 Sozialwissenschaften > 380 Handel, Kommunikation, Verkehr
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 630 Landwirtschaft
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 670 Industrielle Fertigung
Eingestellt am: 11 Jul 2023 07:18
Letzte Änderung: 11 Jul 2023 07:18
URI: https://eref.uni-bayreuth.de/id/eprint/86067