Projekte: Regulierung von Lebensmittelinnovationen - Technische Innovationen erfordern regulatorische Innovationen
Gruppieren nach: Jahr | Person Anzahl der Einträge: 18. 2025
Ribes Ortega, Carme ; Molitorisová, Alexandra ; Purnhagen, Kai:
Dangerous Legacy of Food Contact Materials on the EU Market : Recall of Products Containing PFAS. In: European Journal of Risk Regulation. Bd. 16 (2025) Heft 2 . - S. 542-565. DOI: https://doi.org/10.1017/err.2024.45
Johnson, Hope ; Monaco, Alessandro:
Global developments in the regulation of cultivated meat : A comparative study of the EU, Singapore, US and Australia and New Zealand. In: Review of European, Comparative & International Environmental Law. Bd. 34 (2025) Heft 2 . - S. 496-511. DOI: https://doi.org/10.1111/reel.70007
Reinhardt, Tilman ; Monaco, Alessandro:
How innovation-friendly is the EU Novel Food Regulation? The case of cellular agriculture. In: Future Foods. Bd. 11 (2025) . - 100574. DOI: https://doi.org/10.1016/j.fufo.2025.100574
Molitorisová, Alexandra ; Clemens, Stephan ; Fresco, Louise ; Hubar-Kolodziejczyk, Aleksandra ; Tosun, Jale ; Niggli, Urs ; Qaim, Matin ; Visser, Richard G. F. ; Weber, Andreas P. M. ; Wesseler, Justus ; Zilberman, David ; Purnhagen, Kai:
New Genomic Techniques in Organic Production : Considerations for Science-Based, Effective and Acceptable EU Regulation. In: Cell Reports Sustainability. Bd. 2 (2025) Heft 6 . - 100405. DOI: https://doi.org/10.1016/j.crsus.2025.100405
Monaco, Alessandro:
A perspective on the regulation of cultivated meat in the European Union. In: npj Science of Food. Bd. 9 (2025) . - 21. DOI: https://doi.org/10.1038/s41538-025-00384-0
Molitorisová, Alexandra ; Monaco, Alessandro ; Lackner, Gerald ; Roberts, Seth ; Purnhagen, Kai:
Regulation of Mushroom- and Mycelium-Based Products in the EU. Cham : Springer , 2025 . - XV, 119 S. - (SpringerBriefs in Law and Regulation & Innovation )
Monaco, Alessandro:
Regulatory Barriers and Incentives for Alternative Proteins in the European Union and Australia-New Zealand. In: British Food Journal. Bd. 127 (2025) Heft 13 . - S. 171-189. DOI: https://doi.org/10.1108/BFJ-06-2024-0650
Molitorisová, Alexandra ; Purnhagen, Kai:
Regulatory Sandboxes for Novel Foods. In: European Journal of Risk Regulation. (2025) . DOI: https://doi.org/10.1017/err.2025.10
Monaco, Alessandro:
The Role of Heuristics and Biases in the Choice of Risk Triggers for Novel Foods and GMOs in the European Union. In: European Journal of Risk Regulation. Bd. 16 (2025) . - S. 217-227. DOI: https://doi.org/10.1017/err.2024.48 2024
Molitorisová, Alexandra ; Purnhagen, Kai:
A Citizen Jury on New Genomic Techniques : A Format For Public Participation in Genomic Matters in Agriculture? In: European Law Blog : News and Comments on EU Law. 19 Februar 2024
Monaco, Alessandro ; Kotz, Johannes ; Al Masri, Mirna ; Allmeta, Anila ; Purnhagen, Kai ; König, Laura M.:
Consumers' perception of novel foods and the impact of heuristics and biases : A systematic review. In: Appetite. Bd. 196 (2024) . - 107285. DOI: https://doi.org/10.1016/j.appet.2024.107285
Purnhagen, Kai:
Es wächst zusammen was zusammen gehört? Konvergenz zwischen Agrarrecht und Binnenmarktrecht am Beispiel des Kennzeichnungsrechts für innovative Lebensmittel. In: Europarecht. Bd. 59 (2024) Heft 5 . - S. 460-477. DOI: https://doi.org/10.5771/0531-2485-2024-5-460
Purnhagen, Kai:
Farm to Fork – grenzenloser Rahmen für nachhaltige Lebensmittel? In: Möstl, Markus ; Purnhagen, Kai (Hrsg.): Risikovorsorge im Lebensmittelrecht. - Frankfurt am Main : Fachmedien Recht und Wirtschaft, 2024 . - (Schriften zum Lebensmittelrecht ; 47 ) 2023
Molitorisová, Alexandra ; Monaco, Alessandro:
Innovating food law with mycelium : EU regulations. In: Möstl, Markus ; Purnhagen, Kai (Hrsg.): Die Regulierung von Innovationen im Lebensmittelsektor : Produkte, Probleme, Perspektiven. - Frankfurt am Main : Fachmedien Recht und Wirtschaft, 2023 . - (Schriften zum Lebensmittelrecht ; 46 )
Molitorisová, Alexandra ; Purnhagen, Kai ; Rostoks, Nils ; Eriksson, Dennis ; Wasmer, Martin:
Regulatory Aspects of Plants resulting from New Genomic Techniques in the EU. In: Abd-Elsalam, Kamel ; Ahmad, Aftab (Hrsg.): Global Regulatory Outlook for CRISPRized Plants. - New York : Academic Press, 2023 . - S. 251-279
Monaco, Alessandro:
Data Protection Under the Novel Food Regulation : Valuable Instrument or Barrier to Innovation? Insights from the Insect Sector. In: European Food and Feed Law Review. Bd. 18 (2023) Heft 3 . - S. 172-178.
Purnhagen, Kai:
Farm to Fork : grenzenloser Rahmen für nachhaltige Lebensmittel? In: Zeitschrift für das gesamte Lebensmittelrecht. Bd. 50 (2023) Heft 5 . - S. 627. 2022
Ehrecke, Olivia K. ; David, Anna-Lena ; Purnhagen, Kai ; König, Laura M.:
Do "no added sugar" labels impact sugar content estimation and healthiness perception? An experimental online study. PsyArXiv , 2022 DOI: https://doi.org/10.31234/osf.io/muh35 Zum Einbinden der Liste in das CMS beachten Sie bitte die Hinweise auf dieser Hilfeseite.
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